Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azt egész történet a Dinoco-i 400 körös versenyfutammal kezdődik, ahol 42 versenyautó küzd meg a Szelep Kupáért. Előnyben a 3 legjobb, akinek esélye van a nyerésre: King(Motor Ottó),  Joe Compostor és Villám McQueen. King van legelöl, ő a legjobb versenyző, ezért szonzorája őt a Dinoco. Villám és Joe is pályázik a Dinoco-ra és a Szelep Kupára.  Joe , hogy megszerezze, McQueen-t kilökte a mezőnyből, aki így most utolsó helyen van. Joe tudja hogy úgysem adja fel, ezért nagy kalamajkát csinál: mégegy versenyzőt fellök, evvel hatalmas dugót csinál, több autó is káros lesz, de Villám nem adja fel! Átcikázik a sok ütköző auto között és így újra a 3. helyen van. Amíg lehozzák a pályáról a totálkáros autókat, minden versenyző kimegy a PIT-be, gumit cserélnek, tankolnak, de Villám a pályán marad így tartja az előnyt. Tehát McQueen az első, és eljött az utolsó kör! De 30 méterre a céltul defektet kap, mindkét hátsó gumi kilyukadt. King és Joe észreveszi és ki is használja ezt, beletaposnak a gázba, és a három esélyes versenyautó egyszerre ér be a célba. A versenybírák úgy döntöttek hogy egy hét múlva, Kaliforniában  egy döntőt rendez a Los Angelesi versenypályán egy 300 körös futamot. Villám azonnal indul megkeresni Mack-et a kamiont, aki a trélerét és magát a versenyzőt viszi. Ám Mack még nem indul, Villámnak le kell futnia a tiszteletköreit a szponzori sátorban. Villám szponzorai rozsdás autók, ezért nem is szereti őket, de cask megköszöni nekik, ha már ők a szponzorai. gyorsan elmondja szövegét, és már mennek is Kaliforniába. A nonstop utazás megviseli Mack-et, de Villám nem engedi hogy aludjon, szeretne hamarabb odaérni mint Joe, hogy a Dinoco-val "komázhasson". Aminek azomban nem lesz jó vége, és ez 4 szupermodern autó ki is használ. Wingo, Boost, DJ, és Fékusz altatódal játszanak Macknak, aki elalszik. Miközben alszik Boost és Wingo ide oda löki, az autópályáról is legurul. A tréler rászkódik és villám egyik csecse-becséje ráéesik a kapcsolóra ami kinyitja a vontatvány hátulját. Villám alva kigurul, az autópálya közepére, majd egy másik kamion dudályára ébred aki majdnem elütötte. Lámpa nélkül nekivág az autópályának ,hogy megkeresse Mack-et. Egy mellékúton meglát egy távolodó kamiont, és utánnamegy azzal a tudattal, hogy Mack után megy. Végül kiedül hogy nem ő volt, és figyelmetlensége lévén nem jó útra kanyarodik, ráhajt a 66-os útra. Hosszas vezetés után meglátja Kipufogófürdő fényeit majd csalódottan elkezd lassítani. Ám ekkor meghallja, hogy egy rendőrautó jön utánna nagy sebességgel. A régi autó már rég nem ment ilyen gyorsan, elkezd pattogni benne valami. Villám azt hiszi lövöldözik rá, ilyedtében hatalmas kalamajkát csinál, beleértve az út megrongálását is.
 
Majd végül már mikor felakad, végre leáll, és el is ájul. Mire felkel egy telepen találja magát, a kerekén egy bilinccsel. De valaki parkol előtte, 
Cimbi az.
 
Illedelmesen bemutatkozik, Villmot azomban nem érdekli, szeretne kiszabadulni és elmenni innen. Ezért aztán be is fűzi Cimbit, ha a Sheriff nem jelenik meg akkor meglóg. Cimbi (vontatóskocsi lévén) felkapja és elviszi a helyi bíróságra. Nem nagyon örül a helyzetnek, mindenkivel flegmán beszél, még a Sheriffel is. Mikor bejön a bíró meglátja hogy versenyautó, nem is érdekli az ügy, nem akarja többet Kipufogófürdőn látni. Majd megjelenik Sally,(természetesen Villám egyből szerelmes lesz belé)azt hiszi hogy az ügyvédje küldte. El is csábítaná, de aztán kiderül hogy Sally is Kipufogófürdőn lakik. A lány nem örül ennek a könnyű ítéletnek, ezért nagy beszéd után mindenk úgy dönt, hogy McQueen-t közmunkára fogják. A bíró,( Hudson doki ) teljes aszfaltozásra ítélte, ami egy hétig tart, és ha rendesen csinálja még a versenyére is odaérhet. természetesen nem tetszik Villámnak a dolog és egy pillanat nem odafigyeléssel meg is lógott. De a Kipufogófürdőiek nem olyan dinnyék mint ő hiszi. "-Megycsapltuk a tankját amíg K.O.-volt. Kicsao!-mondta Sally egy McQueen-es kacsintással. Majd visszavontatták és már kedte is a munkát.